Over Ons

Het koor

In een stad als Almere mag een operakoor niet ontbreken. Met die gedachte is op 29 maart 2012 Operakoor Almere gestart. Inmiddels bestaat het koor uit 40 leden. Uitgangspunt was en is, om een (groot) operakoor te formeren, waarbij leden uit volle borst kunnen (leren) zingen om het publiek een overweldigende muzikale belevenis te bieden. Wij gaan voor indrukwekkend koorwerk! Leeftijd is ondergeschikt aan de passie voor muziek.

Plannen

Naast eigen concerten worden samenwerkingsverbanden gezocht om tijdens evenementen, concerten of projecten op te treden met pianobegeleiding, orkesten of bekende solisten. Streven is jaarlijks een groot concert te geven in Almere met daarnaast diverse optredens, zowel promotioneel als in opdracht. Optredens zijn vooralsnog concertant, dus zonder enscenering.

 

Repertoire

De koorstukken die wij zingen, zijn goed in het gehoor liggende operakoren van bekende operacomponisten, zoals Verdi, Bizet en Bellini. 

 

Muzikale Leiding       

Rutger van Leyden,  dirigent, studeerde, na een studie fylosofie, in 1988 af als orkestdirigent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij werkt samen met vooraanstaande gezelschappen en orkesten, momenteel op het gebied van opera, operette en muziektheater. Een inspirerende en gepassioneerde persoonlijkheid met een grote liefde voor muziek.

 

Zakelijke leiding       

Loes Jongen,  zakelijke leiding, is werkzaam als projectmanager en oprichter van Operakoor Almere. Als bestuurslid van de Gooise Operette zingt zij ook solistische rollen in operetteproducties en concerten. Enthousiasme en gedrevenheid voeren de boventoon.

 

Piano Begeleiding           

Matthijs Jongen, begeleidt sinds 2016 Operakoor Almere bij concerten. Hij zit in de talentenklas van CKV Almere en hoopt in september 2018 te kunnen starten met een pianostudie aan het conservatorium. Naast Operakoor Almere begeleidt hij ook andere vocalisten en instrumentalisten en hij speelt piano en slagwerk in het AJSO. Onlangs nam Matthijs deel aan het Prinses Christina Concours.
 

Jorrit van den Ham, pianist, wordt op 13 jarige leeftijdtoegelaten tot de afdeling "jong talent"van het Hilversums Conservatorium. Een jaar later vervolgde hij zijn pianostudie aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde in 2006 zijn masterdiploma. In binnen- en buitenland gafhij solo-recitals en won op diverse concoursen prijzen. Momenteel begeleidt hij solisten en koren tijdens studie en uitvoeringen en geeft zelf regelmaatig concerten.