Beeld en Geluid


Registratie Jaarconcert 16 november 2019

 

Optreden Oranjeconcert te Bunschoten

 


 

Optreden van diverse leden op de Ledenavond

 


 

Optreden Operakoor op 19 december in Almere Centrum

 


 

Optreden Operakoor op 19 december in Almere Centrum


 

Optreden Operakoor op 19 december in Almere Centrum


Podium Almeers Talent: Operakoor Almere

 


 


Afscheidsconcert Jorritsma met Operakoor Almere

HAVEN CENTRUM – Op vrijdag 4 september neemt burgemeester Annemarie Jorritsma afscheid als van Almere. Operakoor Almere is, samen met het AJSO, een van de deelnemers aan een groots openluchtconcert in de Havenkom van Almere Haven. Nieuwe leden zijn welkom.

Operakoor Almere bestaat drie jaar, heeft veertig leden en heeft zich inmiddels flink geworteld in Almere en omstreken. Vijf jaar geleden was het Havenkomconcert de aanzet tot het oprichten van Operakoor Almere. “Destijds maakte een koor uit Amsterdam deel uit van het programma. Op dat moment beseften wij dat een stad als Almere een eigen operakoor verdient en zo werden de plannen gesmeed” zegt Loes Jongen, die samen met beroepsdirigent Rutger van Leyden het koor heeft opgericht.
Vanaf dat moment is het operakoor gegroeid. Niet alleen in aantal, maar hun uitvoeringen zijn van hoge kwaliteit. Onlangs gaven zij twee uitverkochte concerten samen met het Amstelveens Symfonie Orkest. Het publiek kon genieten van prachtige koorwerken, solo’s en symfonieën uit bekende opera’s.

Projectlid
“Omdat opera van oudsher een muziekvorm voor én door het volk is, nodigen wij van harte liefhebbers uit om als projectlid de nog resterende repetities met ons mee te zingen”, zegt Jongen. “Wij nemen naast de stukken voor dit concert uiteraard ook ons gangbare repertoire door. Een mooie kans om eens te snuffelen aan het zingen van opera. Leeftijd is niet belangrijk en veel zangervaring is niet vereist. Plezier in zingen wel.”
De repetities zijn wekelijks vanaf 20.00 uur in gebouw Forum aan Haasweg 11 in Buiten. Meer informatie op www.operakooralmere.nl / 06-21867338.


 

 3-jarig Operakoor Almere trakteert

HAVEN CENTRUM – Operakoor Almere viert zondag 12 april om 14.30 uur haar derde verjaardag met een groots Lenteconcert in kerkcentrum Goede Rede aan de Kerkgracht 60. Zij doen dit in samenwerking met het Amstelveens Symfonie Orkest.

Operakoor Almere heeft in de afgelopen drie jaar al stevig voet aan de Almeerse grond gezet. Met veertig koorleden klinken de indrukwekkende operakoren van diverse bekende componisten als een klok. Tijdens dit concert worden bekende koren, solo’s en duetten uitgevoerd uit onder meer La Traviata, Nabucco en Roméo et Juliette, maar ook zijn orkestrale werken te horen uit Carmen en La Forza del Destino.

De samenwerking met het Amstelveens Symfonie Orkest voor dit concert is een logische stap, omdat beide gerenommeerde gezelschappen onder vaste leiding staan van de professionele en gedreven dirigent Rutger van Leyden.

Gratis kaarten

Omdat een jarige trakteert, heeft het operakoor een aantal gratis kaarten ter beschikking voor cliënten van het Voedselloket Almere. Loes Jongen, medeoprichter van het koor: “Naast het feit dat wij zelf natuurlijk met veel plezier zingen en uitvoeren, dienen wij ook graag een maatschappelijk en cultureel doel binnen en buiten Almere. Opera is van oudsher muziek voor én door het volk en dit houden wij graag springlevend.”

Niet-cliënten van het Voedselloket betalen 15 euro per kaartje, of 12,50 euro per persoon voor groepen van vier personen of meer. Kaarten zijn te bestellen via operakooralmere@hotmail.nl, 06-21867338 of voor aanvang van het concert bij de Goede Rede. Meer informatie: www.operakooralmere.nl

Bron: Almere Deze Week


Optreden Spaar en Hout - september 2013

 


 

Optreden op de Kemphaan - juni 2013

 

 


 

 

Optreden Buitenhout College - Mei 2013